Nyheter på lager!

Forandring fryder! Vi i Augusto ønsker å tilby det norske sigarmarkedet spennende varer og derfor introduserer vi litt nytt inn i sortimentet av og til. I starten av dette året har vi fått inn litt forskjellige nyheter fra flere produsenter. Noen av sigarene er helt nye på markedet og andre er første gang de kommer til Norge.

  • New World Dorado fra AJ Fernandez. Den nyeste sigaren fra AJ Fernandez, en av de aller største produsentene fra Nicargua i dag med nærmere 60 millioner sigarer produsert årlig. Dorado sigaren bruker tobakk som nesten utelukkende kommer fra deres gård og åker som heter «Dorado» som direkte oversettes til «Gull» fra spansk. De ga dette navnet siden jorden og plantene på denne gården hadde et gyllent, gull-aktig preg i fargen. Deres eget slagord for denne serien er "The gold standard for Premium cigars", nemlig gullstandarden innen Premium sigarer. Tobakken er 5 år gammel og er fra den aller første høstingen på denne gården i Nicaragua. Medium til full styrke.

Casa Turrent fra Mexico. Casa Turrent er blant de største tobakk og sigar produsentene fra Mexico og er den største produsenten av den verdenskjente tobakken San Andres. Casa Turrent har en serie sigarer som heter «1880». Dette er sigarer hvor fyllet på alle sigarene er lagret i 10 år og dekkbladet i minst 5 år. Denne lange lagringstiden gir sigarene en svært utviklet og kremet profil. Vi har fått inn to nye typer i denne serien

  • Rosado Robusto: «Rosado» benytter tre typer cubanske frø når tobakk gros i San Andres-dalen i Mexico. Når dette blendes sammen blir resultatet en medium fyldig sigar med en rund og mild aroma. God balanse i smaksbildet.
  • Doble Maduro: «Doble Maduro» benytter dekkblad og omblad som både er fermenter lenge (Maduro) og som er fra San Andres. Dette er en medium body sigar rik aroma og lang ettersmak i en medium fyldig røyk.

Plasencia er den største produsenten av tobakk på i Nicaragua og har blitt et av våre aller mest populære merker. De har holdt på siden 1865 og deres sigarer er anerkjent verden over. Nå har vi fått to nyheter fra dem.

  • Alma Fuerte Sixto II (Maduro): Alma Fuerte er topp serien til Plasencia. Her har de valgt ut kun den aller beste lagrede tobakken (minst 10 år!) de produserer selv fra Nicaragua. Godt balansert og rik smak med en flott visuell presentasjon på selve sigaren. Dekkbladet er fermentert (Maduro) noe som gir ekstra dybde og sødme til sigaren. Denne sigaren er presset i en sekskant (!) og er en tykk 6 x 60 størrelse.
  • Year of the Rabbit: «Year of the Rabbit» er en Limited Edition. Sigaren hedrer det kinesiske nyttåret som startet 22.januar 2023 og er «Kaninens år». Kaninen er et symbol på et lang levetid, fred og velstand i kinesisk kultur. Det er kun produsert 6000 bokser av denne Limited Edition sigaren og vi har fått inn et ekstremt begrenset antall til Norge. Sigaren er en Nicaragua Puro og tobakken er blant annet fra et spesielt området inne i Jalapa dalen. Med inspirasjon i kaninen sin naturlige eleganse og vennlighet har sigaren blitt blendet for å fremstå på samme måte. Styrken er mild til medium og smakene er utrolig godt integrert grunnet bruken av lagret tobakk. Det er ingen skarpe smaker igjennom hele sigaren, kun balanse og kremet karakter.

Disse nye sigarene er alle tilgjenglig i vår nettbutikk eller i  vår butikk i Oslo sentrum!

Relaterte innlegg