Nytt sigarmerke: 1502

Augusto Cigars introduserer et nytt sigarmerke i Norge:

1502

fra Nicaragua

Global Premium Cigars1502 produseres av Global Premium Cigars (GPC) som er en ganske ny sigarprodusent fra Nicaragua som nylig feiret 10-årsjubileum. Mannen bak disse anerkjente sigarene, Enrique Sánchez I, er født og oppvokst i Nicaragua og alle sigarene hans har navn som har med historien og naturen til dette landet å gjøre. Navnet 1502 er oppkalt etter året Christopher Columbus oppdaget Nicaragua og samtidig oppdaget alle skattene dette nye landet hadde å by på. Rikdommer som gull, sølv og edle steiner, samt også de innfødte og deres rike kultur. Sigarmerket 1502 hedrer Nicaragua og fremviser skattene dette landet byr på i gjennom sin verdenskjente tobakk.

1502 består hovedsakelig av tre linjer med håndrullede sigarer: Emerald, Ruby og Black Gold. Sigarene er svært forskjellige og byr på et bredt spekter av opplevelser i smak og styrke. Produksjonen av disse sigarene tar mer enn fem år fra frøet til tobakken såes i jorda til sigaren er klar til å nytes. Det er dermed godt lagret tobakk i sammensetningen av disse sigarene.

  • 1502 Emerald: Corojo Habano-dekkblad fra Nicaragua, innlegg fra San Andres i Mexico og Estelí og Condega i Nicaragua (medium styrke)

    Enrique Sanchez I
    (Enrique Sánchez I)
  • 1502 Ruby: Mørkt dekkblad fra Ecuador, innlegg fra Jalapa og Estelí i Nicaragua (medium+ styrke)
  • 1502 Black Gold: Maduro dekkblad, dobbelt omblad og innlegg fra Nicaragua (kraftig)

I tillegg lager GPC en «Nicaragua Selection»-serie og «XO» som er svært spesiell. Nicaragua Selection er sigarer som utelukkende består av tobakk fra Nicaragua, mens «XO» har en hemmelig blend hvor det eneste som er kjent er at tobakken er lagret i hele 18 år. Vi har valgt en sigar fra hver serie for Norge i første omgang:

  • 1502 Blue Sapphire Robusto (Nicaragua Selection): Tobakk fra de fire fremste sigardyrkingsregionene i Nicaragua: Esteli, Jalapa, Condega og Ometepe. Denne sigarern passer inn mellom 1502 Emerald og 1502 Ruby som en sigar med styrke medium+.
  • 1502 XO Robusto: «Aged Masterpiece Selection». Styrke medium+ med flott balanse.

Til slutt har vi tatt in «Cachitos». Dette er en liten og butt sigar med et rikt smaksbilde som leveres i papir-pakker («bundles») på fem sigarer. Tobakken kommer fra Nicaragua (dekkblad og innlegg) og Honduras (omblad og innlegg) og gir en aromatisk sammensetning.

Les mer om sigarene i nettbutikken.

Cachitos
(Cachitos)

Relaterte innlegg